Scroll images by bigoo.ws

DEMI MASA

Demi masa. Sesungguhnya manusia benar-benar berada dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasihat menasihati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran.

LAJNAH DPPKJ
KENALI PAS
PEMBANGKANG JASIN KECAM AHLI PARLIMEN JASIN SALAHGUNA KUASA
Thursday, May 11, 2006
Tindakan Ahli Parlimen Jasin yang mencampuri urusan Kastam dan Eksais Diraja (KDRM) Melaka dalam isu rampasan kayu balak bergergaji import, merupakan satu tindakan salah guna kuasa yang harus diberi perhatian khusus.
Perkara ini telah memberi impak negatif beliau sebagai Ahli Perlimen BN yang kononnya melaungkan slogan anti rasuah. Justeru, KeADILan Bahagian Jasin dan PAS kaw.Jasin....telah mengambil langkah membuat laporan polis agar siasatan lebih lanjut dilakukan.
Laporan polis tersebut telah dibuat di IPD Jasin pada 5 Mei 2006 (Jumaat) dan disertai oleh Jawatankuasa KeADILan Bahagian Jasin serta PAS Kawasan Jasin.

Berkaitan dengan isu ini juga, satu laporan telah dibuat di Pejabat BPR Melaka pada 8 Mei 2006 (Isnin) dengan tujuan dan hasrat yang sama supaya perkara ini dapat disiasat sepenuhnya dan dilakukan pendakwaan terhadap beliau .


Turut serta dalam laporan yang dibuat ini, ialah Ketua AMK Melaka, Sdr. Mohd. Yusof Abdullah, Jawatankuasa KeADILan Jasin, AMK Negeri Melaka dan Ustz. Kamaruddin Sidek ( Ketua Pemuda PAS Kawasan Jasin dan Negeri Melaka ).

Di dalam masa yang sama, di atas tanggungjawab moral, beliau mesti meletakkan jawatan sebagai Ahli Parlimen Jasin !

Pembangkang Jasin juga mengambil kesempatan untuk memuji Datuk Shahrir Samad di atas tindakan beliau meletakkan jawatan yang dilakukan di atas dasar prinsip yang jelas tidak mahu berkompromi di atas perlakuan rasuah dan salah guna kuasa oleh ahli parlimen.
posted by jasindaily online @ 5:34 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
DPPKJASIN

Name: jasindaily online
Home: Jasin, Melaka, Malaysia
About Me: Di bangunkan pada bulan April 2005
See my complete profile
CORETAN YANG LALU
ARKIB JASNIDAILY
POWERED BY

Free Blogger Templates

BLOGGER

© 2005 Info Template by Isnaini Dot Com