Scroll images by bigoo.ws

DEMI MASA

Demi masa. Sesungguhnya manusia benar-benar berada dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasihat menasihati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran.

LAJNAH DPPKJ
KENALI PAS
Islam Hadhari: Mempertahankan Hiburan dan Artis lebih hebat dari mempertahankan Nabi
Sunday, April 30, 2006
Saat ummat Islam menyambut Ulangtahun Keputeraan Nabi saw., semestinya kita sepakat melahirkan rasa cinta yang mendalam kepada Nabi saw. serta mempertahankan kesucian baginda saw. apabila baginda saw. dihina dan diejek .
Malangnya , penganut Islam Hadhari lebih bersemangat mempertahankan artis dari Nabi saw.

10 April 06' yang lalu , melalui Laporan Parlimen jam 5.20 di Warta Negeri TV 1 , dapat ditonton oleh seluruh rakyat Malaysia baginda Ahli Parlimen BN Sri Gading , bersungguh - sungguh mempertahankan P. Ramlee dan begitu amarah beliau kepada pihak yang membandingkan P. Ramlee dengan artis yang lain .

Sedang kita tidak dengar pun suara dia sewaktu Nabi saw. dihina oleh Eropah dan musuh - musuh seluruh dunia . Entah dimana ia menyembunyikan diri disaat seluruh ummat Islam di seluruh dunia bangkit menunjuk perasaan benci dan amarah apabila Nabi saw. dihina .

Sebaliknya beliau hanya "tunjuk perasaan" di parlimen bila P. Ramlee di perbandingkan justeru ia beranggapan P.Ramlee tiada tolok bandingnya .
Dulu Ahli Parlimen yang sama lah ( BN Sri Gading ) yang mendesak supaya hukuman " bunuh " iaitu campak ke laut ke atas seorang penyanyi ( Hattan ) yang kononnya di dapati menyanyi lagu negaraku dengan versi yang berbeza dengan versi yang ada pada hari ini .

Menganggap ianya sebagai satu kesalahan besar yang tidak boleh diampunkan melainkan mestilah dicampak ke laut .

Demikianlah peristiwa yang berlaku sejurus Hattan diminta untuk memimpin stadium menyanyikan lagu negaraku sempena final Piala Malaysia oktober tahun lepas .

Sewaktu A. Farish Noor menghina Nabi , bahawa Nabi saw. pernah berzina dengan seorang wanita yang bernama Raihanah dan sebagainya , malah sewaktu Kassim Ahmad mengeluarkan pandangan agar Hadis nabi saw. perlu dinilai semula , tiada satu hukuman pun keluar dari mulut Ahli Parlimen Sri gading ini .
Jelas kepada kita bagaimana makrifat mereka kepada dunia hiburan dan artis jauh lebih mendalam berbanding rasa ingat dan cinta mereka kepada Rasulullah saw.

Tambahan pula , semenjak Islam Hadhari mengambil tampuk pemerintahan negara daripada pemerintahan Islamisasi , hiburan dilihat makin galak dan rancak . Malah kian memuncak hiburan ini setelah Zainudin Maidin naik jadi menteri penuh dan menyandang Menteri Penerangan negara .

Ummah dalam keresahan menerima kesan dari hiburan yang biak secara mendadak dalam negara kita hari ini. Pesta bersilih ganti , Konsert bersalin malam , Persembahan berselang hari dan kini cerah bertukar kelam .

Sibuk mereka mencari tenaga dan bakat baru dalam industri muzik . Tidak cukup dengan segala macam anugerah diperkenalkan , tambah pula program realiti TV seperti Akademik Fantasia , Mentor , Malaysian Idol , Bintang RTM dan kini tambah pula One in a Million .

Panas rasanya negara kita hari ini dengan bahang dosa dan noda mereka , meleka dan melalaikan ummah . Melahirkan remaja dan anak - anak muda yang hidup berpoya - poya , tenggelam dalam buaian nafsu dan syahwat bersama alunan muzik dan lengguk tari para artis .
posted by jasindaily online @ 7:16 AM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
DPPKJASIN

Name: jasindaily online
Home: Jasin, Melaka, Malaysia
About Me: Di bangunkan pada bulan April 2005
See my complete profile
CORETAN YANG LALU
ARKIB JASNIDAILY
POWERED BY

Free Blogger Templates

BLOGGER

© 2005 Info Template by Isnaini Dot Com